ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα επιβεβαίωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος την πρωθυπουργό της γείτονος Άνα Μπρνάμπιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Επιδιώκουμε, ειλικρινώς, την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας, αναγνωρίζοντας, ταυτοχρόνως, τον κομβικό ρόλο της Χώρας σας για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή μας. Επιπλέον, στηρίζουμε εμπράκτως την Ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και είμαστε, πάντοτε, έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια, ώστε η Χώρα σας ν’ ανταποκριθεί, το ταχύτερο δυνατό, στις απαιτητικές- όπως είναι βεβαίως γνωστό- προϋποθέσεις του συνόλου του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στην πρωθυπουργό της Σερβίας.

Από την πλευρά της, η κυρία Μπρνάμπιτς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας τη χαρά της που βρίσκεται στην Ελλάδα.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω κι εσάς προσωπικά για την φιλία σας, αλλά και τα αισθήματα που τρέφετε προς την χώρα μου, τη Σερβία. Έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα υπογράψουμε και την Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, κάτι που θα αποτελέσει το αποκορύφωμα της πάρα πολύ καλής συνεργασίας μας και νομίζω ότι είναι κάτι που θα μας βοηθήσει να ανοίξουμε και άλλες πόρτες όσον αφορά την μεταξύ μας συνεργασία», τόνισε.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξή σας όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την υποστήριξη σας όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να υπάρξει μια περιοχή ασφάλειας και σταθερότητας. Σας ευχαριστώ θερμά και για την υποστήριξη που παρέχετε στην χώρα μου όσον αφορά το θέμα του Κοσσυφοπεδίου. Τελειώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση και χαρά που σήμερα βρίσκομαι εδώ, στην φίλη Ελλάδα, την παραδοσιακή μας φίλη και που έχω την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας. Σας ευχαριστώ προσωπικά για ό,τι έχετε κάνει όσον αφορά την υποστήριξη των ελληνο-σερβικών σχέσεων», ανέφερε – μεταξύ άλλων – η πρωθυπουργός της Σερβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ