ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Σκουπίδια» αποκάλεσε όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι ελληνικές αρχές «βυθίζουν τις βάρκες με τους μετανάστες» ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και για άλλη μια φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες περνούν στη χώρα και τζιχαντιστές

«Είμαστε υπόδειγμα στην Ευρώπη και για την υποδοχή των μεταναστών και για την φιλοξενία», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο, συστήνοντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να είναι περισσότερο προσεχτικοί στις δηλώσεις τους.

«Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις που προσβάλλουν τα ανθρωπιστικά μας καθήκοντα», είπε, αναφερόμενος στους υπαινιγμούς που αφήνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συμπεριφορά των ελληνικών αρχών απέναντι στους μετανάστες.

Τόνισε ακόμη, πως οι έλεγχοι πρέπει να είναι αυστηροί -«να υπερβάλλουμε σε προσπάθεια», είπε, «γιατί εκτός από τους ανθρώπους που έρχονται μπαίνουν τα ναρκωτικά, το έγκλημα και οι τζιχαντιστές».

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, είπε πως στόχος είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, καθώς όσο καθυστερούμε το ανθρωπιστικό ζήτημα επιβαρύνεται.

«Ακόμη και μεγάλη χώρα να είσαι δεν μπορείς να απορροφήσεις 1.000 ανθρώπους την ημέρα, αυτό δεν είναι διαχωρίσιμο», είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε κοινωνικό όλεθρο την κατάσταση με την υπερφόρτωση στα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό δε, χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ