ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Ένταση και χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση για την εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη

Προανακριτική: Ένταση και χαρακτηρισμοί στη συνεδρίαση για την εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη
ΙΝΤΙΜΕ/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Προανακριτική Επιτροπή που συνεδριάζει με αντικείμενο το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Οι φωνές «ντροπή», «ως εδώ και μη παρέκει» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, απείλησε ότι θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως τρεις μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το ΚΙΝΑΛ διατύπωσε το αίτημα εξαίρεσης, αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.

«Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε», είπε και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

«Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα. Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία ντροπή σας . Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Ραγκούσης.

Την καταδίκη των δηλώσεων Ραγκούση περί «χουντοεπιτροπής», ζήτησε από τη ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης. «Θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό», είπε.

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπουγάς, απείλησε πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του ποινικού κώδικα.

«Θα οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος, ο Δημήτρης Τζανακοπουλος.

«Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό για αυτό το κόλπο;», ήταν το ερώτημα του Σπύρου Λάππα από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τους βουλευτές ΝΔ - ΚΙΝΑΛ.

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως επιβεβαιώθηκαν νομικά οι θέσεις της, καθώς κατέθεσε παλιότερη γνωμάτευση στην υπόθεση Βατοπαιδίου με σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση βουλευτών - μαρτύρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ