ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Εξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος - Πολάκης εν μέσω μιας εκρηκτικής συνεδρίασης

Novartis: Εξαιρέθηκαν Τζανακόπουλος - Πολάκης εν μέσω μιας εκρηκτικής συνεδρίασης
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, αποφασίστηκε με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής η εξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη απο τη σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής.

Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, αρνούνται να αποχωρήσουν και έδωσαν ραντεβού στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Πέμπτη. «Δεν θέλετε την αλήθεια, αλλά να εκφοβίσετε μάρτυρες, φανταστείτε να έλεγα εγώ ότι θα γδάρω την Τουλουπάκη», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ λίγο αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους καταλόγισε πολιτικό τσαμπουκά στη ΝΔ. Ο κ. Πολάκης διαμήνυσε μάλιστα, πως μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο θα είναι παρόντες στην επόμενη συνεδρίαση, ακόμη κι αν κληθεί η φρουρά της Βουλής.

Π. Πολάκης : «Πως δεν θα μας επιτρέψουν; Τι θα κάνουν θα φέρουν την φρουρά και δεν θα μας επιτρέψουν; Θα είμαστε μέσα, τι θα κάνουν; Αυτοί έχουν το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς, εμείς δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε γιατί δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να αποφασίσουν. Και όσους νομικούς ακροβατισμός και να κάνουν... Περί της καταναλογίαν εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα να μην κάνουν εκλεκτική εφαρμογή του 14 του 15 του 16 και δεν συμμαζεύεται. Τα υπόλοιπα όπως λέει κι ο συνάδελφος Ραγκούσης είναι χουντοεπιτροπές».

Τους τόνους ανέβασε κατακόρυφα ο Γιάννης Ραγκούσης. «Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την επιτροπή σε χούντα. Να με αποβάλετε και να φωνάξετε την αστυνομία ντροπή σας. Ξεφτιλίζεις ό,τι ήταν ιερό σε αυτή τη Βουλή», είπε σε οργισμένο ύφος ο κ. Ραγκούσης, με τις φωνές για "ντροπή" κι ως "εδώ και μη παρέκει" να ακούγονται στους διαδρόμους. Την καταδίκη των δηλώσεων Ραγκούση περί «χουντοεπιτροπής», ζήτησε από τη ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης. «Θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό... Θέλουν να δυναμιτίσουν τη διαδικασία... Και παλαιότερα (σ.σ. υπόθεση Βατοπεδίου) είχε τεθεί το ίδιο ζήτημα για βουλευτές -μάρτυρες κι είχατε συμφωνήσει, το καταλαβαίνετε αυτό;», είπε και καταλόγισε δόλο για να προκληθεί ακυρότητα της όλης διαδικασίας.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήρθαν με μία προειλημμένη απόφαση να διώξουν από την Επιτροπή πολιτικούς αντιπάλους. Εσείς πάσχετε από πολιτική μεροληψία και ψάχνετε για νομικά τερτίπια να καλύψετε το πραξικόπημα», ανέφερε απο την πλευρά της η Δώρα Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για συμπεριφορές που θυμίζουν Χρυσή Αυγή μίλησαν από τη ΝΔ ο Κώστας Καραγκούνης και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Θέση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ήταν πως δύο βουλευτές έπρεπε να εξαιρεθούν από την σύνθεση της προανακριτικής καθώς –όπως υποστήριξαν- αποτελούν πρωτεργάτες των πολιτικών μεθοδεύσεων που οδήγησαν στην δίωξη των 10 πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη της σημερινής συζήτησης ανέβαλλε για την Πέμπτη την εξέταση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Ο Κωνσταντίνος Φρουζής βρισκόταν από νωρίς το απόγευμα στη Βουλή, μαζί με τους δικηγόρους του.

«Έξω περιμένει ο Φρουζής», φέρεται να είπαν κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής συνεδρίασης η Δώρα Αυγέρη και ο Γιάννης Ραγκούσης με τους βουλευτές της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο και Θανάση Πλεύρη σύμφωνα με πληροφορίες να απαντούν: Τέσσερα χρόνια δεν τον καλέσατε. Έρχεται να καταθέσει για πρώτη φορά. Τώρα σας έπιασε ο πόνος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ