ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Βαρουφάκη - Χρυσοχοΐδη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο

Κόντρα Βαρουφάκη - Χρυσοχοΐδη στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το άσυλο
INTIME

Άγρια κόντρα είχαν στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για το άσυλο, Γιάνης Βαρουφάκης και Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για σύγχυση.

Αφορμή στάθηκαν οι βαρύτατες εκφράσεις του γραμματέα του ΜέΡΑ 25 προς την κυβέρνηση για «μισανθρωπισμό» και «ανηθικότητα».

«Δεν θα μειώσετε τις ροές στη χώρα όσο και να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες, όσα δικαιώματα κι αν αφαιρέσετε, οι ροές έχουν πίσω τους λογικές που ο δικός σας μισανθρωπισμός όσο αποτελεσματικά κι αν εφαρμοστεί, δεν θα αποδώσει», είπε ο κ. Βαρουφάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι χτίζει μια ξενοφοβική Ελλάδα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι πρόσβαλλε τους Έλληνες, αποκαλώντας τους μισανθρώπους. «Αδικήσατε κατάφωρα και βάναυσα ένα λαό», είπε, επικρίνοντάς τον για λαϊκισμό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε πως «υπάρχουν κίνδυνοι που διατρέχουν οι Έλληνες και η πατρίδα μας εξαιτίας των προβλημάτων και ρευστότητας στην περιοχή» και επεσήμανε με νόημα πως πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών της. Σχολιάζοντας δε, τις αναφορές Βαρουφάκη πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις έχουν γίνει από γηγενείς μουσουλμάνους στη Γαλλία ή άλλες χώρες, είπε: «Μαθήματα για την ασφάλεια της χώρας δεν δέχομαι, καθημερινά με τους συνεργάτες μου και όλους τους αρμόδιους δίνουμε αγώνα για να θωρακίσουμε τη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ