ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από εσάς που παίξατε τη χώρα κορώνα - γράμματα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από εσάς που παίξατε τη χώρα κορώνα - γράμματα
ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Σε υψηλούς τόνους ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη δευτερολογία στη Βουλή. 

«Μαθήματα δεν δεχόμαστε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από εσάς προσωπικά που παίξατε τη χώρα κορώνα - γράμματα» είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι το 2015 η χώρα κινδύνευσε να πάει στην λάθος πλευρά της ιστορίας λόγω της πολιτικής της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε πως στις 14 Αυγούστου που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χάσει την πλειοψηφία, η παράταξη της ΝΔ ήταν εκείνη που στήριξε. Είπε ότι ο κ. Τσίπρας «εξαπάτησε» τους πολιτικούς αρχηγούς υποσχόμενος ότι δεν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, κάτι που έκανε μία εβδομάδα μετά.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι διαστρεβλώνει την αλήθεια και λέει ψέματα απορρίπτοντας τις επικρίσεις ότι έχει χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην Τουρκία και τις παράνομες διεκδικήσεις της ως αντάλλαγμα να μειωθούν οι ροές. Επανέλαβε τις δηλώσεις του για την συμπεριφορά της Άγκυρας στην Κύπρο και το Αιγαίο και τόνισε ότι καταδίκασε δημοσίως τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τη στάση της Ελλάδας στο μεταναστευτικό. Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά να πιστώνεται ότι καλό συμβαίνει τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Δεν σας υποχρέωσε κανείς να πάτε σε εκλογές αλλά δεν πήρατε το μήνυμα του λαού» είπε ο πρωθυπουργός. «Ενοχλείστε που ένας κεντροδεξιός ηγέτης δηλώνει υπερήφανος που ένα παιδί από την Αφρική σηκώνει την ελληνική σημαία και χειροκροτείται από τους βουλευτές του» είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι στην πρωτολογία του μίλησε για ένα λεπτό για το νομοσχέδιο. Έκανε λόγο για φαντασιώσεις που υπάρχουν στον φαντασιακό του κόσμο, απαντώντας στον κ. Τσίπρα.

«Είναι ακροδεξιός λαϊκισμός ότι θέλουμε να φυλάσσουμε τα θαλάσσια σύνορά μας;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει εάν είναι ικανοποιημένος ότι δεν τελεσιδίκησε καμία αίτηση ασύλου. Τόνισε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ είναι τρύπια καθώς είχε στηθεί «φάμπρικα» από ΜΚΟ και ιδιώτες γιατρούς που χορηγούσαν πιστοποιητικά για μετατραυματικό στρες.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κληροδότησε μια «βραδυφλεγή βόμβα στη νέα κυβέρνηση, μια κατάσταση μπάχαλο και ένα υπουργείο διαλυμένο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ