ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη σε οπαδούς μπάρμπεκιου: Η ανθρωπιά και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται

Μπακογιάννη σε οπαδούς μπάρμπεκιου: Η ανθρωπιά και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται
INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Αποστάσεις από τους «γαλάζιους» βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ του μπάρμπεκιου που διοργανώθηκε έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης έλαβε την Τετάρτη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη άφησε αιχμές για τις πολιτικές διαστάσεις που δόθηκαν στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για «πράξη μιας ανύπαρκτης οργάνωσης που επιζητά πέντε λεπτά δημοσιότητας».

«Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό του Alpha.

Κάνοντας έμμεση αναφορά στα όσα είχαν δηλώσει ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα οι κύριοι Κυρανάκης και Πλεύρης, η ίδια είπε: «Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς».

Τζανακόπουλος για μπάρμπεκιου: Ρατσιστική πράξη

Νωρίτερα, την Τετάρτη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε σχολιάσει το θέμα που προέκυψε με τα μπάρμπεκιου έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

«Δεν χωρούν εξυπνάδες σε μία ενέργεια που είναι ρατσιστική και οριακά μισανθρωπική», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε: «Πώς θα φαινόταν σε έναν ορθόδοξο Έλληνα να υπάρξει την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου ψησταριές με κρέατα και κοτόπουλα;».



Πώς ξεκίνησε το θέμα με το μπάρμπεκιου στα Διαβατά

Η υπόθεση με το μπάρμπεκιου έξω από το ΚΥΤ Διαβατών άρχισε την Τρίτη στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ήρθε σε αντιπαράθεση με το βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη.

ΧΡ. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός, κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης. Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύεται ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία.

Κ. ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ