ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άδειασε» τον Κυρανάκη για το μπάρμπεκιου ο Κουμουτσάκος

«Άδειασε» τον Κυρανάκη για το μπάρμπεκιου ο Κουμουτσάκος
INTIME/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Αδειάζει» τους συναδέλφους του από τη ΝΔ για το μπάρμπεκιου έξω δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της Φωτεινής Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ 25, μίλησε για γραφικότητες και ταυτίστηκε με τη θέση που εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη περί ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

«Προσυπογράφω, συμφωνώ και τονίζω τη θέση της κ. Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση μου ως αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κι επειδή οι γραφικότητες πρέπει κάποτε να τελειώνουν. Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», τόνισε.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση της κ. Μπακαδήμα, η οποία ανέφερε πως «η κατανάλωση χοιρινού δεν απαγορεύεται προφανώς δια νόμου στη χώρα, αλλά θα έπρεπε από τη συνείδησή μας όταν γίνεται έξω από δομές φιλοξενίας που έχουν καταλήξει όσοι πήγαν ενδοχώρα από Λέρο κι άλλα νησιά».

Υπενθυμίζεται πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει πως «η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής του ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ