Υπόθεση Novartis: Ο Άρειος Πάγος επιστρέφει στη Βουλή τη δικογραφία μετά την κατάθεση Πικραμμένου
Στη Βουλή διαβιβάζεται η κατάθεση που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, στο πλαίσιο της ποινικής εξέτασης που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.
O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής έστειλε αμελλητί την κατάθεση του κ. Πικραμμένου στη Βουλή, καθώς σε αυτήν προσδιορίζεται -σύμφωνα με πληροφορίες- πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε εμπλοκή στην έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, την περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.
Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων, όταν η δικογραφία για τη Novartis διαβιβάστηκε την πρώτη φορά στη Βουλή, με βάση μόνο τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.
Τελικά -όπως και για τους άλλους επτά πολιτικούς- ο φάκελος που αφορά τον κ. Πικραμμένo αρχειοθετήθηκε με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για αξιόποινη πράξη.
Πέθανε ξαφνικά ο διακεκριμένος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης (vids)
20:12
Υπουργείο Εξωτερικών: Τη Δευτέρα νέα πτήση επαναπατρισμού από Ντουμπάι
19:59
Στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Παπασταύρου για το Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
19:42
Ιράν: Πάνω από 3.000 νεκροί - Άμαχοι οι περισσότεροι και 206 παιδιά
19:29