Νοvartis: Το κουβάρι των αποκαλύψεων και η κατάθεση του Κ. Φρουζή στην επιτροπή
Πηγή: ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Το κουβάρι των αποκαλύψεων για τη Novartis άρχισε να ξετυλίγεται, έλεγε στέλεχος της κυβερνητικής πλειοψηφίας μετά την κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της βουλής του κ. Κ. Φρουζήη οποία διήρκησε περίπου μισή ώρα - και για αυτό το λόγο θα συνεχιστεί ξανά την Πέμπτη το πρωί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2018 είχε «άτυπη συνάντηση» με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατά την οποία δέχτηκε, όπως υποστηρίζει, πιέσεις να μιλήσει για πολιτικά πρόσωπα που χρηματίστηκαν: «Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε "δεν εννοώ να μιλήσετε απλά", δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά, κάτι άλλο...», φέρεται να είπε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis.

Αποχώρησαν Τζανακόπουλος - Πολάκης

Οι κύριοι Τζανακόπουλος και Πολάκης, τελικά καταλαβαίνοντας πως δεν μπορούσαν να καθυστερήσουν για μια ακόμη φορά την επιτροπή, επιχείρησαν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο να δείξουν ότι δεν υποχωρούν αλλά, λόγω στρατηγικής, αποφάσισαν να μην παραβρεθούν στη συνεδρίαση για να μην κατηγορηθούν από την Ν.Δ και το ΚΙΝΑΛ ότι εμποδίζουν τον κ. Φρουζή να καταθέσει στην επιτροπή.

Έτσι, ο κ. Πολάκης έγραψε - πάλι επιτιθέμενος σε μερίδα ΜΜΕ για να δικαιολογήσει προφανώς την απόφαση αποχώρησης: Προς βοθροκάναλα και βοθροσάιτ ΕΝΤΑΥΘΑ:

«Μην κάνετε τους πόθους σας “ρεπορτάζ”για να καλύψετε την αντισυνταγματική και παράνομη “απόφαση” εξαίρεσης μας !! Μεσα στην προανακριτική αυτη τη στιγμή ειναι μόνο ο Σπυρος Λαππας απο εμάς . ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ……»

Παρόλες τις προσπάθειες να φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπαναχωρεί από την αρχική του στάση, η επιτροπή της βουλής προχώρησε σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται με συνέπεια το «κουβάρι» να ξεκινήσει να ξετυλίγεται με τα πρώτα λόγια του κ. Φρουζή προς τα μέλη της επιτροπής.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι υπήρξε μια μυστική συνάντηση με την Ε. Τουλουπάκη η οποία τον πίεζε να καταθέσει για την Novartis για 10 πολιτικά πρόσωπα.

Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα, σε δύο από τους βουλευτές της ΝΔ τους κυρίους Δημήτρη Μαρκόπουλο και Κώστα Καραγκούνη που τον ρώτησαν επανειλημμένως αν χρησιμοποιήθηκε από την κ. Τουλουπάκη η έκφραση «πολιτικά πρόσωπα» , εκείνος τους απάντησε σύμφωνα με τις πληροφορίες:

«Ναι μου είπε να καταθέσω, να τις δώσω πολιτικά πρόσωπα».

Λίγο αργότερα, τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που κατήγγειλε μεθόδευση της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η νέα αυτή εξέλιξη πρόκειται να προκαλέσει και νέες αντιδράσεις όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, καθώς μέλη της προανακριτικής επιτροπής θεωρούν ότι οι πληροφορίες για την υπόθεση θα είναι καταιγιστικές.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση γνωρίζουν ότι απ' όλα όσα ειπωθούν από τους μάρτυρες που θα προσέλθουν, και όχι μόνο από τον κ. Φρουζή, θα επιχειρηθεί από την πλειοψηφία της επιτροπής να φανεί ότι τελικά η υπόθεση πήγε να «στηθεί» για να κατηγορηθούν πολιτικοί αντίπαλοι της προηγούμενης κυβέρνησης. Γι'αυτό και αναμένεται να υπάρξουν από την Κουμουνδούρου νέες βολές εναντίον της κυβέρνησης.

Ήδη, αυτό είναι γνωστό στην πλειοψηφία που ήδη περιμένει τις τροχιοδεικτικές βολές από τον ΣΥΡΙΖΑ που, από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να «χρυσώσει» το χάπι της αποχώρησης των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη.

Εκτός από την Κουμουνδούρου, ο κ. Πολάκης δεν έμεινε στην πρώτη ανάρτησή του στο διαδίκτυο αλλά προχώρησε και σε δεύτερη σημειώνοντας αυτή τη φορά, ότι «Μόνο ο Σπύρος Λάππας εκπροσωπεί την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή στην Προανακριτική. Δεν αντικαθίστανται Πολάκης,Τζανακόπουλος».

Από κοντά και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με παρόμοια ανάρτηση στο διαδίκτυο και παραμένοντας στην ίδια υπερασπιστική πολιτικά γραμμή, πως δεν πρόκειται για υπαναχώρηση.

Ανεξαρτήτως, πάντως, του τι πιστεύει η μία ή η άλλη πλευρά, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής πρόκειται να εξετάσει και άλλα πρόσωπα, των οποίων τις μαρτυρίες θα περιμένει να ακούσει, με αρκετά από τα μέλη της να επιμένουν πως η υπόθεση θα φτάσει σε βάθος και θα αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές των τελευταίων ετών .

 

Διαβάστε επίσης