ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές
Πηγή: INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε την Τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο έκανε λόγο για παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού.

«Η κυβέρνηση αναβιώνει πρακτικές ακραίας καταστολής που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Η σημερινή αποκάλυψη της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών, μέσω συσκευών γεωεντοπισμού, συνιστά το αποκορύφωμα μιας σειράς πρακτικών ακραίας καταστολής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

O ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία του για τον «αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης: την απρόκλητη άσκηση βίας ακόμα και κατά γονιών ανήλικων συλληφθέντων χθες στην Ευελπίδων, την επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες στην ΑΣΟΕΕ, τις βίαιες συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό περαστικών και πολιτών χωρίς καμία αιτία».

Σημειώνει δε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αναβιώνει πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Ως εδώ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οφείλει να δώσει εξηγήσεις:

  • Είναι σε γνώση της η παράνομη πρακτική της παρακολούθησης πολιτών μέσω συσκευών γεωεντοπισμού;
  • Καλύπτει, πολιτικά και υπηρεσιακά, την πρακτική των ΜΑΤ να επιτίθενται βίαια, και δίχως να έχει προηγηθεί πρόκληση, σε πολίτες;
  • Προτίθεται να κάνει κάτι για τις καταγγελίες, που όλο πυκνώνουν, για πρακτικές της αστυνομίας που παραβιάζουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα;».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του να καταλύσει κάθε έννοια κράτους δικαίου».

Διαβάστε επίσης