ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Ευρωπαίους: Το blame game δεν είναι αποτελεσματικό

Τσίπρας προς Ευρωπαίους: Το blame game δεν είναι αποτελεσματικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαίτας

Το blame game δεν ήταν ποτέ αποτελεσματικό. Το θέμα είναι να μοιράσουμε βάρη και όχι ευθύνες και να βρούμε λύση». Με αυτή τη φράση απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με τα σενάρια που φέρνουν τη χώρα μας -έστω και προσωρινά- εκτός Σένγκεν και την προειδοποίηση από την Κομισιόν πως η Ελλάδα έχει τρεις προκειμένου να βρει τρόπο να περιφρουρήσει με αποτελεσματικό τρόπο τα εξωτερικά της σύνορα.

Η λύση βρίσκεται στη Συρία και περνάει μέσα από μία ουσιώδη συζήτηση με την Τουρκία», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας από το Ισραήλ όπου βρίσκεται, μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Τσίπρας έκαν λόγο για ντροπιαστικές εικόνες νεκρών παιδιών στο Αιγαίο και σημείωσε πως «δεν έχει σημασία αν κάποιοι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες το κατανοούν ή αδιαφορούν, αλλά πως σημασία έχει ότι είναι μια διεθνής πραγματικότητα καταγεγραμμένη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις που έχουν προχωρήσει, ότι «θα είμαστε απολύτως έτοιμοι τον επόμενο μήνα και ότι μένει να φανεί κι αν η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμα:

«Πυροβολούν» την Ελλάδα στο Κολλέγιο των Επιτρόπων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ