ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα η ακραία καταστολή - Τα ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα η ακραία καταστολή - Τα ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές
AP Photo/Petros Giannakouris

«Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας» απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ περί ακραίας καταστολής εναντίον διαδηλωτών στα Εξάρχεια, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη, μετά την πορεία μνήμης για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

«Ψέμα τα περί ακραίας καταστολής» που καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και την αστυνομία ότι εξαπέλυσαν εναντίον των διαδηλωτών, στην πορεία για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ανακοίνωση- απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι άντρες των ΜΑΤ δεν εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότοφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου δύο ώρες πριν», τονίζει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο.

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι «στις φετινές επετείους οι εκδηλώσεις και οι διαδηλώσεις έγιναν, αλλά η Αθήνα δεν κάηκε! Οι περιουσίες των πολιτών, η ειρήνη της πόλης διαφυλάχθηκαν αλλά και το κίνημα της νεολαίας περιφρουρήθηκε και δεν αμαυρώθηκε από επεισόδια».

Όπως σημειώνει το υπουργείο, «οι 12 που συνελήφθησαν και το βίντεο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις για ακραία βία από πλευράς αστυνομικών, είναι από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και όχι από τις διαδηλώσεις».

«Με σακίδια γεμάτα πέτρες, με τα μάρμαρα της πλατείας πάλι σπασμένα, με μολότοφ. Αν αυτό εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κίνημα νεολαίας ας το ξανασκεφθεί», επισημαίνει το υπουργείο και καταλήγει:

«Η Αστυνομία και η κυβέρνηση σέβονται τη νομιμότητα. Και την εξασφαλίζουν με μεγάλο κόπο απέναντι σε μειοψηφίες βίας, που άλλοι αναγορεύουν σε κίνημα νεολαίας, δυσφημώντας βαθιά το τελευταίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ