ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης προς Χρυσοχοίδη για αστυνομική βία

Καμίνης προς Χρυσοχοίδη για αστυνομική βία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Απαντήσεις για τα πρόσφατα περιστατικά αδικαιολόγητης βίας από αστυνομικούς με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν κατά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητά ο Γιώργος Καμίνης. 

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Καμίνης ερωτά πόσες ΕΔΕ και ΠΔΕ έχουν διαταχθεί μέχρι στιγμής για τα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν κοινοποιηθεί στον ΣτΠ ως Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης.

Στην ερώτησή του επικαλείται ανακοινώσεις και παρεμβάσεις που εκφράζουν ανησυχία για φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς και κακομεταχείρισης από την αστυνομία και σημειώνει πως ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανέφερε πως θα αποσταλεί “στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη, βίντεο και αναφορές, που αναπαράγονται στο διαδίκτυο, σχετικά με περιστατικά «αστυνομικής βίας», κατά τη διάρκεια των χθεσινών εκδηλώσεων και πορειών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, με την παράκληση να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα”.

Ο κ. Καμίνης ζητά ακόμη, να πληροφορηθεί εάν έχει η προεδρευόμενη από τον καθηγητή κ. Αλιβιζάτο Ειδική Επιτροπή από την ημέρα συγκρότησής της έως σήμερα και πόσες φορές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ