Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσοχοΐδη.
Με νέα ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη δράση των ΜΑΤ στις 6 Δεκέμβρη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Απαιτούμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανταποκριθεί επιτέλους στον θεσμικό του ρόλο. Η αδυναμία του να διαχειριστεί τα αλλεπάλληλα κρούσματα αστυνομικής βίας, οδηγεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε αντιφατικές κινήσεις πανικού».
Η Κομουνδούρου προσθέτει ότι: «Από τη μία δεν διστάζει να βγάλει ψεύτες, όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλους τους Έλληνες πολίτες, προκειμένου να προσφέρει πλήρη κάλυψη στους άντρες των ΜΑΤ που την Παρασκευή το βράδυ είδαμε να εξευτελίζουν διαδηλωτές σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας. Και από την άλλη, για να κατευνάσει την κατακραυγή των σοκαρισμένων πολιτών, παραπέμπει προσχηματικά στον Συνήγορο του Πολίτη τη διερεύνηση των περιστατικών αστυνομικής βίας, παραδεχόμενος εμμέσως την απροθυμία της ίδιας της ΕΛΑΣ να αποδώσει ευθύνες».
Συνεχίζοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι: «Σήμερα, και με τρεις ημέρες καθυστέρηση, ανακοινώνει τη διενέργεια ΕΔΕ, την ίδια στιγμή που με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβητεί την εγκυρότητα του ψηφιακού υλικού που αποδεικνύει την πρωτοφανή βία εκ μέρους της ΕΛΑΣ. Και σαν να μην έφταναν αυτά, έτερος υπουργός, ο κ. Βορίδης, έσπευσε με σημερινές του δηλώσεις να ανακηρύξει ως επίσημο δόγμα της κυβέρνησης όχι απλώς το "Νόμος και Τάξη" αλλά τους ξυλοδαρμούς».
Και καταλήγει: «Απαιτούμε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να ανταποκριθεί στον θεσμικό του ρόλο, επιδεικνύοντας την ελάχιστη σοβαρότητα, και να πράξει επιτέλους τα δέοντα: να απαιτήσει την αναγνώριση από τους ανωτέρους τους των αστυνομικών που συμμετείχαν, χωρίς διακριτικά, στα περιστατικά βίας και να διαβιβάσει φάκελο με όλο το υλικό στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Όπως πρέπει να γνωρίζει, ο ποινικός έλεγχος μπορεί να διενεργηθεί παράλληλα με τον πειθαρχικό. Αυτό είναι το ελάχιστο που οφείλει να πράξει ο κ. υπουργός, αν όντως επιθυμεί, έστω και πολύ καθυστερημένα, την διερεύνηση των πεπραγμένων της ελληνικής αστυνομίας την προηγούμενη Παρασκευή».
ΥΠΕΞ Γαλλίας: Έχουμε το δικαίωμα επέμβασης στη Μέση Ανατολή για να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας
12:09
Συνελήφθησαν 35χρονος και 26χρονος που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή του Γκύζη
12:02
Αντίποινα από Ιράν: Εκτόξευσε πυραύλους στο Τελ Αβίβ - Ισραηλινοί στρατιώτες στο νότιο Λίβανο - Κλιμακώνονται οι απειλές για τα Στενά του Ορμούζ
11:58
Λοβέρδος για εγκλωβισμένους Έλληνες στα ΗΑΕ: Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος δεν μπορούν να μεταφερθούν (vid)
11:54