ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγγελής: Αν ήξεραν όσα εγώ θα έπαιρναν την υπόθεση από την Τουλουπάκη

Αγγελής: Αν ήξεραν όσα εγώ θα έπαιρναν την υπόθεση από την Τουλουπάκη

Την έντονη αντίδραση του Ιωάννη Αγγελή προκάλεσε η απόφαση της Ολομέλειας Εφετών να παραμείνει στα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία της Novartis. 

«Αν ήξεραν οι Εφέτες όσα γνωρίζω προσωπικά για την υπόθεση θα της την έπαιρναν οπωσδήποτε», φέρεται να σχολίασε όταν ρωτήθηκε από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής και δήλωσε έτοιμος να παραιτηθεί αν έχει άδικο.

«Η Ολομέλεια Εφετών δεν ξέρει τις λεπτομέρειες που ξέρω εγώ. Αν ήξεραν οι Εφέτες όσα γνωρίζω προσωπικά για την υπόθεση θα της την έπαιρναν οπωσδήποτε. Αν βρεθεί έστω και ένας Εφέτης για παράδειγμα και μου πει οτι υπάρχει πρωτόκολλο στα έγγραφα της Novartis, να πάει να κοιτάξει τα μάτια τους. Εαν επιβεβαιωθεί οτι έχω άδικο, εγώ θα παραιτηθώ, θα πάω να αλλάξω δουλειά», δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιωάννης Αγγελής.

Σημειώνεται πως στο... κενό έπεσε από την Ολομέλεια των Εφετών το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για την ανάθεση της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Με ψήφους 69 κατά, 40 υπέρ και 3 λευκά οι εφέτες έκριναν ότι η δικογραφία θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς όπως και η κύρια ανάκριση στους ανακριτές κατά της διαφθοράς, διότι η έρευνα βρίσκεται σε ώριμο στάδιο, αφού ήδη διενεργείται εδώ και 3 χρόνια και έχει προχωρήσει σημαντικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ