ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης: Απορριπτέα και άκυρη η συμφωνία με την Τουρκία

Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης: Απορριπτέα και άκυρη η συμφωνία με την Τουρκία
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Απορριπτέα και άκυρη ειναι για τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, επεσήμανε ο πρόεδρος του Σώματος Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. 

«Εμείς απορρίπτουμε ως Βουλή, αλλά και οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις απορρίπτουμε τη συμφωνία και θα αντισταθούμε σε όποιον παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης», είπε μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Έκανε λόγο για συνωμοσία που επιβουλεύεται τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του ελληνικού και λιβυκού λαού και επιτέθηκε στην κυβέρνηση της Τρίπολης που δεν έχει τη νομιμοποίηση υπογραφής συμφωνιών.

Είπε επίσης ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ακυρώσει το μνημόνιο βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και σημείωσε ότι υπάρχει η επιθυμία για να ξεκινήσουν οι δύο χώρες θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση. Απεύθυνε δε, πρόσκληση προς ελληνικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην Λιβύη προκειμένου να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση της.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας, έκανε ιδαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο Λίβυος ομόλογος του θεωρεί απολύτως καταδικαστέα και νομικά ανύπαρκτη τη συμφωνία.

Σε ανάλογο ύφος ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο οποίος χαιρέτησε το γεγονός ότι τα μνημόνια μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας είναι άκυρα, κενά περιεχομένου και ανεφάρμοστα, που οδηγούν σε αστάθεια την περιοχή, απειλώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ