ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Θεοδωρικάκος: Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο
ΙΝΤΙΜΕ

Την πρόσληψη 20.000 δημοσίων υπαλλήλων προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκοςεπισημαίνοντας πάντως ότι προς το παρόν ισχύει ο κανόνας 1 προς 1 για τις αποχωρήσεις και τις προσλήψεις.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το δημογραφικό αποτελεί, μαζί τα εθνικά θέματα, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όσων ζευγαριών θέλουν να κάνουν παιδιά, λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα για τη στήριξή τους.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων, τόνισε πως αποτελούσε προτεραιότητα της Κυβέρνησης και η εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν να βρεθεί λύση από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, επεσήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού να ψηφίσει, είναι να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και να υποβάλλει τη σχετική αίτηση.

Απαραίτητη η ενότητα

Συμπλήρωσε δε, πως η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ψήφο των αποδήμων, ήταν μια μεγάλη στιγμή ενότητας και συνεννόησης για το πολιτικό σύστημα και θα πρέπει σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα να επιτυγχάνεται αυτή η συναίνεση και να μπαίνουν στο περιθώριο οι κομματικές αντιπαραθέσεις.

Τόνισε δε πως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τουρκικές προκλήσεις, απέναντι στις οποίες είναι προαπαιτούμενο η εθνική ενότητα.

Αναφερόμενος στην πολιτική της Κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως διαμορφώνεται σε τρία επίπεδα:

Δημιουργία κλίματος εθνικής ενότητας και αρραγούς μετώπου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.
Απομόνωση της Τουρκίας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς
Αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων για τη βελτίωση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ