ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ άνοιξε ο Σκυλακάκης

«Παράθυρο» για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ άνοιξε ο Σκυλακάκης
ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

«Παράθυρο» για νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2020, άνοιξε στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Προετοιμαστείτε», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική στην παρέμβασή του.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ έχει υπερβεί τον στόχο κατά 110 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε, πριν την μείωση του ΕΝΦΙΑ ο στόχος για εισπράξεις από το σύνολο των φόρων στην ακίνητη περιουσία ήταν 2,805 δισ. σήμερα έχει διαμορφωθεί σε 2,799 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σκυλακάκης απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Αλέκο Φλαμπουράρη για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη λιτότητα, υποστήριξε ότι δεν μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση που ως κυβέρνηση επέβαλλε περισσότερη λιτότητα ύψους 30 δις, να κάνει τώρα κριτική.

«Τον Ιούνιο η έκθεση των θεσμών υποστήριζε ότι το χρέος θα έρθει στο 100% του ΑΕΠ το 2048. Τον περασμένο Νοέμβριο η εκτίμηση έπεσε στο 2042. Αυτή είναι η μισή δουλειά. Θα ακολουθήσει και η υπόλοιπη έως να το διεκδικήσουμε. Με πράξεις, όχι λόγια», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε περισσότερη λιτότητα ύψους από αυτή που ζητούσε ο Σόιμπλε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ