ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Η επένδυση παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος

Γεωργιάδης για Ελληνικό: Η επένδυση παραμένει εντός χρονοδιαγράμματος
INTIME NEWS / ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Εντός χρονοδιαγράμματος παραμένει η επένδυση στο Ελληνικό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την καταγγελία της Hard Rock ως προς τη διαδικασία του διαγωνισμού για το καζίνο στο Ελληνικό

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε πως στόχος παραμένει να μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό στις αρχές του 2020.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με το διαγωνισμό, κανένα θέμα με την δικηγορική εταιρεία, έχουμε απόλυτη επιστοσύνη ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες όπως προβλέπονται από την ελληνική και την διεθνή νομοθεσία. Και είμαστε απολύτως σίγουροι ότι όταν καταλήξει η επιτροπή και κάποιος αποφασίσει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, πιστεύω πως όλα θα κριθούν ότι έγιναν νομίμως και όχι παράνομως», ανέφερε και πρόσθεσε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να πάει στη Δικαιοσύνη για να αποφανθεί αν έχει δίκιο η άδικο.

«Εάν η εταιρεία πάει στη Δικαιοσύνη, σημαίνει ένα μήνα καθυστέρηση. Άρα είμαστε πάλι εντός χρονοδιαγράμματος γιατί αυτή την καθυστέρηση την είχαμε υπολογίσει», συμπλήρωσε.

Απαντώντας στις καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Παιγνίων, σημείωσε ότι είχε οριστεί επί υπουργίας Τσακαλώτου και πως ο ίδιος δεν την πείραξε.

«Η Επιτροπή Παιγνίων που κατηγορείτε, έχει διοριστεί με υπογραφή Ευκλείδη Τσακαλώτου, ήταν πολιτική μας να μείνει η ίδια επιτροπή για να μην μπούμε στη διαδικασία να την αλλάξουμε. Αν είναι λαμόγια η επιτροπή παιγνίων που διόρισε ο κ. Τσακαλώτος, να τον κατηγορήσατε. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι λαμόγια και έχουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και τους κατηγόρησε ότι «ξεφτιλίζουν» τον υπουργό των κυβερνήσεων τους.

«Είναι δυνατόν να κατηγορείτε και να ξεφτιλίζετε τον υπουργό σας ότι είναι λαμόγια αυτοί που έβαλε; Δεν ντρέπεστε συναδελφικότητα δεν έχετε μεταξύ σας; Εμείς δεν αλλάξαμε κανέναν από τους δικούς σας ούτε στην επιτροπή ούτε στο Ελληνικό ούτε στους δικηγόρους», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην εταιρεία που τρέχει την επένδυση, τη Lamda Development, είπε πως υπάρχουν καλά νέα στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

«Στις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας Lamda Development. Τα νέα είναι εξαιρετικά θετικά κι αυτό σημαίνει ότι όλη η παραφιλολογία που διακινούσαν διάφοροι στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, ότι δήθεν η εταιρεία δεν έχει τα χρήματα να κάνει την επένδυση έχουν ήδη περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η εταιρεία μάζεψε τα χρήματα από διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου», επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ