ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερωτήματα για τους τίτλους σπουδών και του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ερωτήματα για τους τίτλους σπουδών και του Αλκιβιάδη Στεφανή
ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ερωτήματα για τους τίτλους σπουδών του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και εθνικού συντονιστή για το προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή θέτει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Το θέμα έρχεται στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό του από το Πανεπιστήμιο Columbia του υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος οδηγγήθηκε σε παραίτηση μετά την παραδοχή του ότι δεν κατέχει τίτλο σπουδών από το εν λόγω Πανεπιστήμιο, ωστόσο είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα.

Κύκλοι του Αλκιβιάδη Στεφανή έλεγαν ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση - απάντηση στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στεφανής φέρεται να είναι κάτοχος δύο MBA -τα οποία αναφέρονται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο ΥΠΕΘΑ αλλά ένα εξ αυτών απουσιάζει από το βιογραφικό στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Σε τρίτο βιογραφικό, που είναι αναρτημένο στη Διπλωματική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται ότι είναι κάτοχος δύο ΜΒΑ, χωρίς όμως να αναφέρεται από πού απέκτησε το πρώτο του μάστερ.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εφημερίδα είχε αναδείξει πριν από λίγο καιρό τα ζητήματα με τα πτυχία του τέως –πλέον- υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Η εφημερίδα θέτει τέσσερα ερωτήματα:

1. Από ποιο πανεπιστήμιο πήρε το πρώτο του MBA «Διαχείριση Κρίσεων»;

2. Ποιοι ήταν το αντικείμενο του δεύτερου μεταπτυχιακού που φέρεται να απέκτησε στις ΗΠΑ;

3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (Πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τα μεταπτυχιακά που φέρεται πως κατέχει;

4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ