ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» κοινοβουλευτικών κύκλων ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis

«Πυρά» κοινοβουλευτικών κύκλων ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

«Βολές» κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και εναντίον του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που κάνουν λόγο για κατάρρευση του αφηγήματος περί ύπαρξης σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος ΝΔ - ΚΙΝΑΛ περί ύπαρξης σκευωρίας αντί του διεθνούς πραγματικού σκανδάλου της Νοβάρτις, η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής οδηγείται πια στον αυτοεξευτελισμό επιχειρώντας να βαφτίσει ως "σκευωρία" και την υπόθεση του Noor 1 με τους τόνους ηρωίνης» αναφέρουν οι εν λόγω πηγές, και συνεχίζουν:

«Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Έτσι με τα έως τώρα δεδομένα, ο “προστατευόμενος” μάρτυρας τους Μανιαδάκης αρνήθηκε να αναιρέσει τις καταθέσεις που έχει δώσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων ενώ η κατάθεση του κ. Αγγελή εξελίχθηκε σε μεγάλο φιάσκο με αντιφάσεις και παλινωδίες».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «κανείς τους ούτε είδε ούτε άκουσε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το κατηγορητήριο της ΝΔ».

«Η χαριστική βολή ήρθε από την ανανέωση της εμπιστοσύνης της ολομέλειας του συμβουλίου εφετών προς τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς. Πανικόβλητοι από τις εξελίξεις η ηγεσία της ΝΔ και της σαμαρικής συνιστώσας του ΚΙΝΑΛ επιδιώκουν τώρα να κατασκευάσουν νέο αφήγημα. Αναμέναμε σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά τους όχι όμως και την αυτογελοιοποίηση τους» καταλήγουν λέγοντας οι ίδιοι κύκλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ