ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική κόντρα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι

Πολιτική κόντρα για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι
INTIME NEWS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Διευρύνεται ο κύκλος της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, με φόντο τις σοβαρές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία και βία

Μάλιστα, η υπόθεση προκάλεσε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να διατάσσει κατεπείγουσα έρευνα, για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αδικημάτων, μεταξύ των οποίων εκείνο της σωματικής βλάβης.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνδυασμό με ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Σε αυτό καταγράφεται η στιγμή που ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, ξεσπά εναντίον των αστυνομικών της ΕΚΑΜ, που κρατά δεμένους τον ίδιο και τους γιους του, μετά την εισβολή τους στην ταράτσα του σπιτιού του, στο Κουκάκι.

Ο σκηνοθέτης διαμαρτύρεται για τη σύλληψή του στους αστυνομικούς και τους ζητά να αφήσουν ελεύθερο τόσο τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και να φύγουν από το σπίτι του.



Το περιστατικό στο Κουκάκι έχει προκαλέσει σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επιδιώκει με ψεύδη να φορτώσει στην κυβέρνηση περιστατικά παραβίασης ασύλου» με αφορμή την επιχείρηση στο Κουκάκι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επικεντρώνει την πολεμική ενάντια στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυοσοχοΐδη, στον οποίο χρεώνει τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης της ΕΚΑΜ.

Ραγκούσης εναντίον Χρυσοχοΐδη

Στο πλαίσιο αυτό, ήρθε η ανάρτηση του Γιάννη Ραγκούση μέσω Facebook, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Ραγκούσης δημοσίευσε στο Facebook δύο φωτογραφίες του Δημήτρη Ινδαρέ, στις οποίες ο σκηνοθέτης απεικονίζεται εμφανώς χτυπημένος.

Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία

ΣΥΡΙΖΑ σε Χρυσοχοΐδη: Είπες ψέματα στον Αλιβιζάτο

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Κουμουνδούρου είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση εναντίον του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποστηρίζει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «είπε ψέματα στο Νίκο Αλιβιζάτο».

«Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ. έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει "ελαστικές μπάλες"», ανέφερε σχετικά ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «έάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι».

«Η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», προσέθετε στην ίδια ανακοίνωση η Κουμουνδούρου.

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Έχετε εμμονή με τη στήριξη της ανομίας

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «εμμονή στη στήριξη της ανομίας».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στην επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπήρχε από την αρχή εισαγγελέας που έχει κάνει αναλυτικές εκθέσεις, παραπέμπει στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την χρήση, από αστυνομικό, ελαστικού σφαιριδίου «και όχι πλαστικής σφαίρας», που χτύπησε κοπέλα στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου και αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ' οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτίριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ