ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγκούσης: Παπαδημητρίου και Λοβέρδος να ζητήσουν συγγνώμη για τις αποτρόπαιες δηλώσεις

Ραγκούσης: Παπαδημητρίου και Λοβέρδος να ζητήσουν συγγνώμη για τις αποτρόπαιες δηλώσεις
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής για τη δημόσια συγγνώμη από τους δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο «για τις αποτρόπαιες δηλώσεις τους με τις οποίες συκοφαντούνται πολίτες και δικαιολογείται η αστυνομία να “ξεβρακώνει”», ζητά ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει «Μάταια περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να διακόψει τις χειμερινές του διακοπές για να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του, κκ Μ. Παπαδημητρίου και Γ. Λοβέρδου».

Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα».

Ο κ. Ραγκούσης υπογραμμίζει «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού-Π.Δ. 254/2004, Φ.Ε.Κ. 238/Α ́) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι:

«Άρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δράση. δ. (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει, δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το περιστατικό στο Κουκάκι, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος, είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ: «Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στην μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ