ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη

Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Συνάντηση Δένδια - Χριστοδουλίδη
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Λίγο μετά τις 20:30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στη Λάρνακα.

Το αεροσκάφος με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών προσγειώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, στις 19.50, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο υπουργών, στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών Λευκωσίας - Αθήνας για τη διαχείριση των εξελίξεων μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης.

Όπως μεταδίδει το Offsite, o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ανέμενε την ολοκλήρωση της συνάντησης ώστε να ενημερωθεί από τον κ. Χριστοδουλίδη για το περιεχόμενο της.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μετέβη νωρίτερα την Κυριακή στη Βεγγάζη, όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Ο κ. Δένδιας μετέβη στη συνέχεια στην Αίγυπτο όπου στο αεροδρόμιο Καΐρου συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα των τουρκολιβυκών μνημονίων.

Στη συνέχεια έφθασε στη Λάρνακα, για να ενημερώσει τον Κύπριο ομόλογό του για τις επαφές του και για συντονισμό των επόμενων ενεργειών στην εξωτερική πολιτική των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ