ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν χρήματα για 13η σύνταξη

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν χρήματα για 13η σύνταξη
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς»: αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι Open ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. ευρώ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης εγκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για τη ρητορική τους και είπε πως τα 900 εκατ. ευρώ, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να πάνε για συντάξεις, παρά μόνο μπορούν να δοθούν ως επίδομα.

Ερωτηθείς εάν το επίδομα αυτό υπάρχει περίπτωση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος, δείχνοντας τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.



ΣΥΡΙΖΑ: Κυνική ομολογία Γεωργιάδη

Οι θέσεις του υπουργού Ανάπτυξης αναφορικά με την 13η σύνταξη προκάλεσαν την άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ακραία μεροληψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ των λίγων.

«Η κυνική ομολογία του υπουργού Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, σχετικά με την οριστική κατάργηση της 13ης σύνταξης και τον κατώτατο μισθό, δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης, μόνιμο μέτρο που είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά από την έξοδο από τα μνημόνια. Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την οποία επίσης είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ