ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Η Χάγη δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας

Βελόπουλος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Η Χάγη δεν είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας
INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αντίθετος ως προς μια ενδεχόμενη προσφυγής της Ελλάδας κατά της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Μιλήσαμε στον πρωθυπουργό για την διπλωματία των εξοπλισμών. Του είπαμε δηλαδή, το ερώτημα που τίθεται. Τι κερδίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι αγοράζοντας όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Εμείς ουσιαστικά, ακόμη και σήμερα, αναμένουμε από τους Αμερικανούς κάτι που δεν μας έχουν δώσει ποτέ. Βοήθεια. Η μονοπωλιακή σχέση με τις ΗΠΑ οδηγεί σε αδιέξοδα. Καταθέσαμε στον πρωθυπουργό και τις ενστάσεις μας για την Χάγη, γιατί πήγαμε και το 1976 και δυστυχώς, χάσαμε. Ούτε η Χάγη είναι λύση στο πρόβλημα της χώρας. Είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να τα καταλάβουμε. Είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να είμαστε ισχυροί και να είμαστε έτοιμοι για όλα. Πρέπει να καθορίσουμε ΑΟΖ. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και του έδωσα πρόταση της Ελληνικής Λύσης, για να καθορίσουμε την ΑΟΖ», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνει με την ΑΟΖ. Αυτή είναι με βάση το διεθνές δίκαιο, η άμυνα της χώρας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βελόπουλος είπε πως θα μελετήσει την κυβερνητική πρόταση και στη συνέχεια θα εκφράσει άποψη.

«Παρακαλούμε το πολιτικό σύστημα να μην κονταροχτυπιέται για τον εκλογικό νόμο ή δήθεν για άλλα ήσσονος σημασίας ζητήματα. Δεν παράγει πλούτο η Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και οι μισθωτοί πληρώνονται με χαμηλούς μισθούς. Αυτά πρέπει να κοιτάξουμε και κυρίως, τα εθνικά μας θέματα. Γιατί τώρα που μιλάμε, η Μεσόγειος φλέγεται και εμείς ασχολούμαστε με τα δικά μας εσωτερικά ζητήματα. Η Τουρκία προκαλεί. Το σκοπιανό, ακόμη και σήμερα, αιμορραγεί την Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης.

«Αυτό που πρέπει να πιστώσουμε στον πρωθυπουργό είναι ένα θετικό βήμα στην κατανόηση των περεταίρω εξελίξεων», συνέχισε - μεταξύ άλλων - ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ