ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Πήρε μόνο έξι μήνες στον Μητσοτάκη να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό

Τσίπρας: Πήρε μόνο έξι μήνες στον Μητσοτάκη να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Σκωπτικά σχολίασε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανιδρύσει υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης τη δημιουργία του εν λόγω υπουργείου, το χαρτοφυλάκιο του οποίου αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης.

«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό / μεταναστευτικό ζήτημα, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που βασίζεται σε τέσσερις άξονες. Φύλαξη των συνόρων μας, επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, αυξημένες επιστροφές, κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Και όλα αυτά προωθώντας παράλληλα την αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στην υποδοχή προσφύγων και μεταναστών αλλά και με τη διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή φόρα» ανέφερε ο κ. Πέτσας, και συμπλήρωσε:

«Mε απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργείται υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με υπουργό τον βουλευτή Χίου κ. Παναγιώτη Μηταράκη. Ο κ. Μηταράκης, μέχρι σήμερα υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ολοκλήρωσε έναν κύκλο προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Τις μέχρι σήμερα αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ