ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου για ΠτΔ: Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Μητσοτάκη

Σακελλαροπούλου για ΠτΔ: Τι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Μητσοτάκη
ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη του – άτυπη – αντίδραση για την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου η επόμενη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει:

«Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθούν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα».

Οι τελικές αποφάσεις για το θέμα θα ληφθούν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες. Ήδη συγκαλείται για αύριο, Πέμπτη, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η κ. Σακελλαροπούλου χαίρει της εκτίμησης του Αλέξη Τσίπρα και πολλών ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το όνομά της είχε πέσει στο τραπέζι και τον Ιανουάριο του 2015. Έτσι και το «πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος» αγγίζει ευαίσθητες χορδές των στελεχών της Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν άνοιξε τα χαρτιά του ούτε στους στενούς συνεργάτες του. Αν και ακούγονται φωνές για το «όχι», φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα καταψηφίσει. Ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή Σακελλαροπούλου θεωρείται πολιτική ήττα για τον κ. Μητσοτάκη αφού αναγκάστηκε να προτείνει πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία πρώτη αντίδρασή τους, ανέφεραν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι «θα το σκεφτούμε σοβαρά» και εκτιμούσαν πως η όποια απόφαση ληφθεί για την στάση του κόμματος θα είναι οριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ