Σεισμός στην Τουρκία - Δένδιας: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Ο κ. Δένδιας εξέφρασε επίσης την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών Αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.
Επιπλέον, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν κτήρια, υπάρχουν νεκροί
Ο υπουργός Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.
Παράλληλα, τα συλλυπητήριά του στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό εξέφρασε μέσω του Twitter ο πρωθυπουργός.
«Ολόψυχη συμπαράσταση στον πρόεδρο Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία. Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.
Τα καλαμάρια μπορούν να τροποποιούν το RNA τους για να δημιουργήσουν 5.000 άγνωστες πρωτεΐνες
12:30
Δίκη για Τέμπη: «Στροβιλίστηκα και έπεσα στις κροκάλες» κατέθεσε επιζώσα με 96% αναπηρία
12:20
Αστυνομικός έχασε υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο Χαλάνδρι - Τα είχε σε σακούλα
12:19
Ηράκλειο: «Θα σε σκοτώσω» - 58χρονος απειλούσε με μηνύματα την 43χρονη πρώην σύντροφό του
12:16