ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαγοράκης: Θα ανεξαρτητοποιηθώ από τη ΝΔ εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ

Ζαγοράκης: Θα ανεξαρτητοποιηθώ από τη ΝΔ εάν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Εξελίξεις και στην πολιτική σκηνή προκαλεί η εισήγηση της ΕΕΑ, που φέρνει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη κοντά στον υποβιβασμό, εφόσον υιοθετηθεί από τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα. Θέση για το ζήτημα πήρε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος χαρακτηρίζει την εισήγηση «εξοργιστική» και προαναγγέλλει την αποχώρησή του από τη ΝΔ σε περίπτωση που, όπως χαρακτηριστικά γράφει «δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ζαγοράκη:

«Η σημερινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι εξοργιστική, καταδικαστέα και πρωτοφανής στα αθλητικά χρονικά. Αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ΠΑΕ και αδικούν κατάφωρα τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι νομικά αβάσιμο. Δυστυχώς και ίδια η σύνθεση της Επιτροπής εγείρει σοβαρά ηθικά ερωτήματα για την όλη διαδικασία.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων και εξευτελίζει όσους υπηρετήσαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επειδή δεν έχω μάθει στη ζωή μου να μασάω τα λόγια μου και να κρύβομαι, δηλώνω ευθαρσώς:

Το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία. Υπαίτιοι για τη σημερινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αυτοί που όρισαν την συγκεκριμένη Επιτροπή.

Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί.

Θ. Ζαγοράκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ