ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης: Κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα για τον κοροναϊό

Κοντοζαμάνης: Κανένας λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα για τον κοροναϊό
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στη διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα, εμφανίστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, διαβεβαιώνοντας πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προληφθούν τυχόν περιστατικά και να αντιμετωπιστεί τυχόν κρούσμα. 

«Η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του κοροναϊού», ανέφερε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Ελληνικής Λύσης Μαρίας Αθανασίου.

«Η χώρα μας έχει ανάλογη εμπειρία, από το παρελθόν, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν κρούσμα που θα έρθει στη χώρα και έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι», είπε και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να προκαλείται πανικός.

«Οφείλουμε να καθησυχάζουμε τον κόσμο αλλά σε καμία περίπτωση ο κρατικός μηχανισμός δεν εφησυχάζει», είπε και έκανε γνωστό ότι στις πύλες εισόδου της χώρας, η προετοιμασία συνίσταται σε ενημέρωση των ταξιδιωτών προς και από τις πληγείσες περιοχές, στην ενημέρωση του προσωπικού για την πιθανότητα εισαγωγής κρούσματος και τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση ανίχνευσης αυτού. Σε ό,τι αφορά στους χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, η προετοιμασία συνίσταται σε ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του υπόλοιπου προσωπικού αλλά και όλων των ιδιωτών γιατρών, για την ανάγκη διαλογής και τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, έχουν ήδη οριστεί νοσοκομεία αναφοράς, κέντρα εργαστηριακής διάγνωσης και υπάρχει επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για τη νοσηλεία τυχόν περιστατικών.

«Για την ενημέρωση του κοινού, αυτή γίνεται μέσω του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με αφίσες στις πύλες εισόδου της χώρας, σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και στα ΜΜΕ», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ