ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κατάθεση Αγγελή με καταγγελίες για σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου

Νέα κατάθεση Αγγελή με καταγγελίες για σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδου
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε βαρύτατες  καταγγελίες ότι υπήρξε σχέδιο ώστε να συλληφθούν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδη και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος παραμονές των εκλογών για την υπόθεση της Νοvartis, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής.

Καταθέτοντας συμπληρωματικά ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Αγγελής υποστήριξε ότι τα περί σχεδίου προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου.

Για το λόγο αυτό και προς επίρρωση των καταγγελιών του ζήτησε να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση μαζί τους. Ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του αναφέρθηκε και πάλι εκτενώς στον περιβόητο «Ρασπούτιν», προσωνύμιο που έχει αποδοθεί στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Ζαχαρής διαβίβασε αμέσως αντίγραφο της κατάθεσης του κ. Αγγελή με τις βαρύτατες καταγγελίες στη Βουλή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στην νυν επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, στην οποία απέδωσε όχι μόνο ανεπάρκεια αλλά και δόλο. Φέρεται μάλιστα να είπε πως από όλη τη συμπεριφορά της ήταν πασιφανές ότι στηριζόταν στις πλάτες τρίτου, δηλαδή του "Ρασπούτιν". Ωστόσο και πάλι όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει. Εξέφρασε δε την απορία, κατά τις ίδιες πηγές, για ποιο λόγο δεν έχει κληθεί ακόμη η κ. Δημητρίου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται καθώς ήταν σε γνώση της όλα τα παραπάνω.

Ο κ. Αγγελής φέρεται επίσης να εξέφρασε την πικρία του για τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκαν τα παραπάνω πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονταν και με τα οποία είχε στενότατη συνεργασία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Νοιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ