ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας στο CNN Greece: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται

Ρήγας στο CNN Greece: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται

Σωστούς χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης, στο θέμα του Oruc Reis, ο πρώην υπουργός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξή του στο CNN Greece. 

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως στα εθνικά θέματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επιδεικνύει υπεύθυνη στάση, χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες και δεν θα ακολουθήσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη, ενώ χαρακτήρισε ανούσια και αναποτελεσματικά τα πλωτά φράγματα.

Για την τροπολογία που ψηφίστηκε σχετικά με τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες, ο κ. Ρήγας σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση έχασε την μπάλα… στην μπάλα» και προσέθεσε πως θα πρέπει να αποκατασταθεί η ηρεμία στο ποδόσφαιρο και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας στο ποδόσφαιρο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Ρήγας δεν απέκλεισε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική.

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και στο προσεχές συνέδριο, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται» και είναι εκείνος που κέρδισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και έβγαλε τη χώρα από την κρίση.

«Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και η μετεξέλιξή του σε μία μεγάλη προοδευτική παράταξη είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο κ. Ρήγας, αναφέροντας ταυτόχρονα πως οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από κάποια στελέχη είναι δείγμα του πλουραλισμού και της πολυφωνίας που χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως θα αποδειχθεί και στο συνέδριο, ο μετασχηματισμός είναι το ζητούμενο για να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, πρωταγωνιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ