ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτίου: Δεν έχουν δοθεί το 30% των σχολικών γευμάτων

Φωτίου: Δεν έχουν δοθεί το 30% των σχολικών γευμάτων
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με σημερινή δήλωσή της η Θεανώ Φωτίου καταγγέλλει ότι σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην παροχή τωνσχολικών γευμάτων.

Η δήλωση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: «Είχαμε χρόνια να ακούσουμε για λιποθυμίες παιδιών σε σχολεία από την πείνα. Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα στα σχολεία. Εμείς προκηρύξαμε, τον Μάιο του 2019, τον διαγωνισμό για 185.000 γεύματα κάθε μέρα σε δημοτικά σχολεία της χώρας. Σήμερα, Φεβρουάριο το 2020, το 30% των γευμάτων, δηλαδή 54.000 γεύματα, δεν έχουν ακόμη δοθεί. Πρόκειται για περίπου 19.000 γεύματα στην Αθήνα και την Αττική, 24.600 γεύματα στην Μακεδονία, από τα οποία 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο και 1.500 στη Λέσβο.»

Η κ. Φωτίου προσθέτει ότι: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πάντα με μεγάλη ταχύτητα τις υποθέσεις των μεγάλων συμφερόντων που τη στηρίζουν, αλλά καθυστερεί απαράδεκτα για ζωτικά ζητήματα των παιδιών του δημοτικού σχολείου. Φοβούμαστε ότι κινδυνεύουν τα σχολικά γεύματα. Μια σημαντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που αποδεδειγμένα έχει θετικά αποτελέσματα για τη σχολική διαρροή, κατά της παιδικής παχυσαρκίας και υπέρ της αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να καταργηθούν τα σχολικά γεύματα. Αντίθετα, θα επιμείνουμε να επεκταθούν σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας όπως ήταν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ