ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνεί η ΝΔ με το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να καταθέσει ως «ύποπτη» η Τουλουπάκη

Διαφωνεί η ΝΔ με το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να καταθέσει ως «ύποπτη» η Τουλουπάκη
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Δεν συμφωνεί η ΝΔ με το αίτημα του ΚΙΝΑΛ, όπως διατυπώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτη για αξιόποινες πράξεις η Ελένη Τουλουπάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές της ΝΔ εμφανίζονται προβληματισμένοι. Αν και αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ζήτημα με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, επισημαίνουν ότι η Επιτροπή δεν μπορεί να της αποδώσει ιδιότητα.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης έθεσε ζήτημα κλήσης της Ελένης Τουλουπάκη, επιφυλάχθηκε ωστόσο, για την επόμενη συνεδρίαση. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε εγγράφως το αίτημα περί ανωμοτί κατάθεσης της, καθώς "έχουν προκύψει ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων", βάσει των άρθρων 86 παρ. 4 του Συντάγματος, άρθρων του νόμου του 2003 σε συνδυασμό με το άρθρο 244 παρ. 1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκαλώντας αναστάτωση και ένταση.

Οι τόνοι φαίνεται να ανέβηκαν. Υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με τον Σπύρο Λάππα, σύμφωνα με πληροφορίες, να ζητά "να μην ακούγονται τέτοια πράγματα, ότι μπορεί η επιτροπή μας να χαρακτηρίσει ύποπτο κάποιον ο οποίος ερευνάται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου".

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρενέβη για να υπεραμυνθεί του αιτήματος του ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος ανέφερε πως "δεν ειναι η έρευνα που κάνουν οι εισαγγελείς... είναι οι μέχρι τώρα εργασίες της επιτροπής".

"Εξοργίζομαι από την πρόταση του ΚΙΝΑΛ όταν τον Φρουζή με δύο κακουργήματα στην πλάτη του τον καλεί η Επιτροπή μας ως μάρτυρα και καλεί την κυρία εισαγγελέα Τουλουπάκη που δεν είναι καν ύποπτη για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως ύποπτη. Είναι ντροπή!", φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είπε ο Σπύρος Λάππας.

"Σεβόμαστε απολύτως και την Επιτροπή και τις αποφάσεις τις οποίες αυτή θα πάρει και την κυρία Τουλουπάκη. Τους πάντες σεβόμαστε απλώς θέτουμε υπόψη σας το δικονομικό κομμάτι. Να μην λαϊκίζουμε και ταυτίζουμε τον κ. Φρουζή με την κυρία Τουλουπάκη και όλα αυτά. Ποτέ δεν το κάναμε εμείς αυτό το πράγμα", φέρεται να απάντησε ο Δημήτρης Μπγιάκης από το ΚΙΝΑΛ.

Εκ μέρους της ΝΔ ο Θανάσης Πλεύρης επεσήμανε, σύμφωνα με πηγες της Επιτροπής, πως δεν ειναι αρμόδια να αποδώσει κατηγορίες στην Ελένη Τουλουπάκη. Αυτό, μπορούν να το πράξουν μόνον οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, οι οποίοι ελέγχουν τις καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων τους.

"Εγώ έχω μια διαφωνία σε αυτό και το λέω από τώρα... Δεν μπορούμε εμείς προφανώς να αποδώσουμε ρόλο, εδώ συμφωνώ. Το θέμα είναι, επειδή τρέχει παράλληλα μια διαδικασία και εμένα με προβληματίζει και το λέω ευθέως, και σε εκείνη τη διαδικασία φέρεται ως ύποπτη σε έναν βαθμό, αν μπορούμε να καλέσουμε ως μάρτυρα. Αυτό μόνο", φέρεται να είπε ο Θανάσης Πλεύρης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Προανακριτική Επιτροπή δεν μπορεί να προχωρήσει στην κλήτευση της Ελένης Τουλουπάκη με την ιδιότητα της υπόπτου. Εάν μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, οπότε κι έχει προγραμματιστεί η κατάθεση της στην Επιτροπή, της έχει αποδοθεί κατηγορία, τότε θα κληθεί ως ύποπτη.

Το σκεπτικό αυτό θα υποστηρίξει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής η ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ