ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεμβάσεις στο έργο της καταγγέλλει η Τσατάνη στην Προανακριτική Επιτροπή

Παρεμβάσεις στο έργο της καταγγέλλει η Τσατάνη στην Προανακριτική Επιτροπή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Παρεμβάσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει -σύμφωνα με πληροφορίες- η πρώην εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κ. Τσατάνη φέρεται να έχει πει: «Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων και σε εξέλιξη προκαταρκτικής έρευνας (σ.σ. υπόθεση Βγενόπουλου), μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί έχει ενδιφερον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς, με πίεσή μου, αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα».

Ειδικότερα, η κ. Τσατάνη φέρεται να είπε πως την «απείλησε» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο "Ένα βήμα πριν τη δίωξη". Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε οτι "Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα"».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, σύμφωνα με πληροφορίες, είπεπως "η στοχοποίηση και οι απειλές σε βάρος μου, έχουν την ίδια μεθοδολογία που συναντάμε σε εγκληματικές οργανώσεις".

Ειδικότερα, φέρεται να είπε απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπγιάκη.

Δ. Μπιάγκης : Κ. Τσατάνη όλες οι υποθέσεις με τους εισαγγελείς έχουν κοινά χαρακτηριστικά, έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε όλους , υπάρχουν δημοσιεύματα που χτυπούν τον πυρήνα της προσωπικότητας τους , παντού με τον Α ή Β τρόπο έχουμε την παρουσία του κ. Παπαγγελόπουλου και προηγουμένως μας αναφέρατε για την παρουσία ειδικά του κ. Βαξεβάνη ότι ήταν όργανο ήταν ο τελευταίος τροχός. Έχοντας αυτά τα δεδομένα που οδηγείται η σκέψη σας;

Γ. Τσατάνη : Είναι ακριβώς έτσι . Υπήρχε μεθοδολογία και λυπάμαι γιατί αυτός είναι όρος που χρησιμοποιούμαι στις εγκληματικές οργανώσεις.

Η ίδια φέρεται να έχει δηλώσει`: «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: "Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου"».

Σε άλλο σημείο ανέφερε, σύμφωνα με πηγές της επιτροπής:

«Επειδή αρχειοθετήθηκε η υπόθεση αλλάζει το πειθαρχικό και δόθηκε δικαίωμα ελέγχου απο την πρόεδρο του Αρείου Πάγου που μέχρι τότε δεν υπήρχε και ξεκίνησε η πειθαρχική μου δίωξη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου. Έγινε αλλαγή νόμου μόνο και μόνο για να διωχθώ... Η κ. Θάνου με έδιωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής. Ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βαρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη, φέρεται να είπε:

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη, φέρεται να είπε:
Θ. Πλεύρης: Ο κ. Παπαγγελόπουλος εισήλθε στη σύσκεψη με τους εισαγγελείς χωρίς να έχει δικαίωμα;
Γ. Τσατάνη: Δεν είχε δικαίωμα και αντέδρασα, μου είπε ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος
Θ. Πλεύρης: στις 14.11 σας ζήτησε να επιστρέψετε φάκελο στην κα Ράικου;
Γ. Τσατάνη: Ναι για να ασκηθούν διώξεις όπως είπε
Θ. Πλεύρης: Είχε δικαίωμα να σας ζητήσει να επιστρέφετε φάκελο
Γ. Τσατάνη: Προφανώς όχι
Θ. Πλεύρης: Στις 22.11. 15 σας ξαναζήτησε επιστροφή του φακέλου με πιέσεις;
Γ. Τσατάνη: Όχι με πιέσεις, εκβιαστικά μου είπε «ακόμη δεν γύρισες τον φάκελο γιατί δεν τον γύρισες; Εαν δεν συμμορφωθείς θα αρχισει άγριος πόλεμος σε βαρος σου. Συμμορφωσου, να κανεις Χριστουγεννα με την οικογενεια σου».
Θ. Πλεύρης: Μετα ξεκινησε ο πόλεμος;
Γ. Τσατάνη: Ναι δέχθηκα πειθαρχική δίωξη από επιστολή Βαξεβάνη και αρχειοθετήθηκε. Μετά άλλαξε ο νόμος και ανέλαβε η κα Θανου που έκανε και την δίωξη και την κρίση.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο βουλευτής του Σπύρος Λάππας έθεσε το αίτημα του ΚΙΝΑΛ να κληθεί η Ελένη Τουλουπάκη ως «ύποπτη», λέγοντας πως αυτό είναι «νοσηρό» και πως θα ήταν ολέθριο αν τελικά υιοθετηθεί από τη ΝΔ. Για παραποίηση των λεγομένων του, έκανε λόγο ο Θανάσης Πλεύρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ