ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Κόντρα στη Βουλή για τις επιτάξεις εκτάσεων

Προσφυγικό: Κόντρα στη Βουλή για τις επιτάξεις εκτάσεων
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την επίταξη εκτάσεων σε νησιά του Αιγαίου προκειμένου να δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας για όσους αιτούνται άσυλο.

Για παραβίαση των κοινοβουλευτικών κανόνων κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ενώ η Βουλή είναι ανοιχτή και λειτουργεί, η κυβέρνηση νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου (ΠΝΠ).

«Φοβάστε ότι σε ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές της ΝΔ από τα νησιά δεν θα το ψηφίσουν, φοβάστε τον διάλογο στη Βουλή», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας το προεδρείο να πάρει θέση.

«Αναιμικό» χαρακτήρισε τον κυβερνητικό λόγο στο θέμα του μεταναστευτικού- προσφυγικού, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ΠΝΠ θα έρθει κάποια στιγμή στη Βουλή θα κάνετε αίτημα ονομαστικής και θα δείτε το αποτέλεσμα», παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, υπενθυμίζοντας ότι και πριν από 5 χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε με τον ίδιο τρόπο.

Για μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς προτεραιότητα είναι η μείωση των προσφυγικών ροών, έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

«Οι ΠΝΠ προβλέπονται απο το Σύνταγμα όταν έχουμε απρόβλεπτες ανάγκες», σχολίασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ