Τουρκικά ΜΜΕ: Μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τον Έβρο στη Συρία
Πηγή: AP Photo/Ghaith Alsayed

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός μεταφέρει στρατιωτικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα οχήματα από τα σύνορα με την Ελλάδα στα σύνορα με τη Συρία.

Για μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας – μία «ανάσα» από το Ιντλίμπ της Συρίας – κάνουν λόγο πληροφορίες που προέρχονται από τουρκικά δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet» αναφέρει ότι δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι, κοντά στα συρο-τουρκικά σύνορα.

Τα συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία μεταφέρουν πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή του Ιντλίμπ.

Ειδικότερα, πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερα οβιδοβόλα τα οποία μεταφέρθηκαν από την Αδριανούπολη στην επαρχία Χατάι, ενισχύοντας περαιτέρω τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εκεί.

Η ένταση στην περιοχή του Ιντλίμπ έχει αναζωπυρωθεί σημαντικά, με την Άγκυρα να στέλνει επιπλέον στρατεύματα, υπό τον φόβο μίας ευρύτερης σύγκρουσης.

Την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ, είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Άγκυρας να ενισχύσει την τουρκική παρουσία στο Ιντλίμπ, με στόχο την επίτευξη της κατάπαυσης πυρός:

«Στέλνουμε επιπλέον στρατεύματα προκειμένου να καταστεί δυνατή μια μόνιμη κατάπαυση πυρός, θα ελέγξουμε το μέτωπο», διεμήνυσε χθες ο Ακάρ μετά τη συνάντηση των υπουργών Αμύνης στις Βρυξέλλες.

«Οι δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν ενάντια σε όσους δεν συμμορφώνονται με την κατάπαυση πυρός, συμπεριλαμβανομένων των τζιχαντιστών, και θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης