ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Την επόμενη βδομάδα ανακοινώνεται το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης

Θεοδωρικάκος: Την επόμενη βδομάδα ανακοινώνεται το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της αυτοδιοίκησης
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται από το υπουργείο Εσωτερικών η ανακοίνωση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος για την αυτοδιοίκηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία του σε τοπική οργάνωση της ΝΔ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ανέφερε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και έκανε λόγο για ένα «πολύ υψηλό πακέτο, πολύ μεγαλύτερης χρηματοδότησης από αυτήν, που υποτίθεται ότι υπήρχε πριν», με το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1». Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι με αυτό το πακέτο διασφαλίζονται τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού, 1,3 δισ. ευρώ που είναι σε εξέλιξη με το προηγούμενο πρόγραμμα, «αλλά και πάρα πολλά καινούργια έργα, τα οποία θα τα φτιάξουμε από κοινού με την αυτοδιοίκηση».

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Μεσσήνιου πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν μεγάλο ηγέτη της φιλελεύθερης παράταξης. «Είναι ο άνθρωπος που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι με τη στάση του στην περίοδο της κρίσης κατέστησε τη ΝΔ «φάρο ελπίδας απέναντι στα τεράστια κύματα λαϊκισμού που σάρωναν τη χώρα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, το καλοκαίρι του 2012, είπε ότι ήταν «μια σύμπλευση εθνικού καθήκοντος» και επισήμανε ότι «αυτή η πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά ήταν το πρόπλασμα της ευρείας διακομματικής ακτινοβολίας την οποία έχει σήμερα η παράταξή μας με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Χαρακτήρισε υποδειγματική την κομματική συμπεριφορά του κ. Σαμαρά όλα αυτά τα χρόνια και επισήμανε ότι «σήμερα, όπως και χθες, όπως και αύριο, στέκεται υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό του εκλεγμένου αρχηγού μας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ