ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική: Αρνήθηκε να καταθέσει ο «Σαράφης» - Διετάχθη βίαιη προσαγωγή του

Προανακριτική: Αρνήθηκε να καταθέσει ο «Σαράφης» - Διετάχθη βίαιη προσαγωγή του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης» αρνήθηκε να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει στα πλαίσια της Προανακριτικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

Αφότου ο προστατευόμενος μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου ήταν προγραμματισμένη η κατάθεσή του στις 16:00, η Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ ζήτησαν τη βίαιη προσαγωγή του.

Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, ζήτησε να αρθεί η προστασία που χαίρει ο μάρτυρας λόγω της άρνησής του να προσέλθει. Η Ελληνική Λύση συμφωνεί με τις αποφάσεις για τον «Σαράφη», ωστόσο απέχει.

Πλέον έχει εκδοθεί ένταλμα προσαγωγής του αναζητείται από τις Αρχές.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής τη Δευτέρα, υπήρξε ένταση σε ό,τι αφορά στον τρόπο κατάθεσης των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν υπέρ της εξέτασής τους χωρίς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και αλλοιωμένη τη φωνή τους.

«Καταστρατήγηση» του νόμου περί προστασίας μαρτύρων κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε να απέχει από την εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ανώτατες πηγές της Προανακριτικής Επιτροπής, ενημερώνοντας το βράδυ της Δευτέρας τους δημοσιογράφους, επεσήμαναν πως η κατάθεση των δύο προστατευόμενων μαρτύρων -του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση», θα γινόταν όπως ακριβώς έγινε και κατά την κατάθεσή τους στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ