ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ζαββού με την πρέσβειρα της Ολλανδίας

Συνάντηση Ζαββού με την πρέσβειρα της Ολλανδίας
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, Γεώργιος Ζαββός, είχε συνάντηση εργασίας με την Stella Ronner-Grubačić, πρέσβειρα της Ολλανδίας, η οποία συνοδευόταν από υψηλόβαθμους εκπροσώπους του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών. 

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα της εξέλιξης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις σε θέματα κεφαλαιαγοράς και χρηματιστηρίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής».

Ακόμη, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων στα θέματα της προόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κεφαλαιαγορών και της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης, όπως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Ενιαίου Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπήρξε σύμπτωση απόψεων των δύο μερών υπέρ των σχετικών ευρωπαϊκών εξελίξεων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στην ενίσχυση των εξουσιών της ESMA και την ανάγκη δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ δόθηκε επίσης έμφαση σε θέματα πράσινης ανάπτυξης και fintech.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ