ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Καταρρίπτονται τα περί σκευωρίας που λένε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: Καταρρίπτονται τα περί σκευωρίας που λένε ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δριμύτατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με αφορμή τις καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, εξαπολύουν την Τρίτη κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «κατάρριψη» του σεναρίου «περί δήθεν σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis.

«Τα περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis που επικαλούνται ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, καταρρίπτονται συντριπτικά μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Μετά τις ψεύτικες διαρροές περί αναίρεσης της αρχικής κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα Μάξιμου Σαράφη οι οποίες δεν είχαν καμία τύχη, η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση έδωσε σήμερα την χαριστική βολή, εμμένοντας στις αρχικές καταθέσεις της στην εισαγγελία διαφθοράς, με τις οποίες δίνει ονόματα πολιτικών για χρηματισμό και ξεκαθαρίζει ότι δεν γνωρίζει κατ’ ουδένα τρόπο τον κ. Παπαγγελόπουλο», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Και προσθέτουν:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αικατερίνη Κελέση ανάφερε μεταξύ άλλων ότι:

- Όσα κατέθεσα είναι όλα αληθινά και επιβεβαιώνω πλήρως το περιεχόμενό τους

- Όλα αυτά που κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της.

- Όσα έχω καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα τα οποία προέρχονται από υπολογιστές της Novartis.

- Όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση.

- Στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου.

- Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι γι’ αυτά που τον αφορούν και με ρωτήσετε εξ αρχής».

Καταλήγουν δε οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: «Χθες ο μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης δεν άλλαξε τις αρχικές του μαρτυρίες, επιβεβαιώνοντας όλα όσα έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και μίλησε με βεβαιότητα για δωροδοκίες υπουργών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ