ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό: Τι θα συζητηθεί

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό: Τι θα συζητηθεί
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το προσφυγικό και η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε Μυτιλήνη και Χίο τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου που θα συνεδριάσει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκηστο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης τρία νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης καθώς και η επιλογή αντιπροέδρου της Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα ο προγραμματπισμός έχει ως εξής:

  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εταιρική διακυβέρνηση
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ζητήματα πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
  • Παρουσίαση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»
  • Παρουσίαση νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου
  • Επιλογή αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπουργείο Δικαιοσύνης)

Νωρίτερα, στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, και αντιπροσωπεία της εταιρείας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση στα νησιά, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να συναντήσει στο Μέγαρο Μαξιμου τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τον δείχνει να μιλά με απαξίωση για τον κ. Μητσοτάκη, η συνάντηση είναι αμφίβολη.

Κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν πως κόβουν κάθε επαφή με τον κ. Μουτζούρη, ωστόσο η προγραμματισμένη σύσκεψη για τις 17:00, με τους αντιπεριφερειάρχες βορειου Αιγαίου και τους δημάρχους της Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά.

Στο εν λόγω βίντεο, ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, να δηλώνει πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στη Μυτιλήνη «στρατό κατοχής».

«Μη μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι» ακούγεται να λέει ο ίδιος σε άλλο σημείο του βίντεο ενώ παράλληλα λέει:

«Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη) γιατί τώρα τον έχει πιάσει»

Μάλιστα, προς το τέλος του βίντεο ακούγεται να λέει «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», συνοδεύοντας το σχόλιο αυτό με μια χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του.

Κυβερνητικοί κύκλοι μίλησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης για «χυδαία συμπεριφορά» και τόνισαν πως μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί με τον κ. Μουτζούρη.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν χαρακτηριστικά, οι εν λόγω κύκλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ