ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Επικίνδυνος και γραφικός ο Μουτζούρης - Κανένας διάλογος μαζί του

Πέτσας: Επικίνδυνος και γραφικός ο Μουτζούρης - Κανένας διάλογος μαζί του
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Γραφικό και επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, σχολιάζοντας το επίμαχο βίντεο με την προβλητική του συμπεριφορά κατά του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε πως ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου πλέον «έκλεισε κάθε πόρτα διαλόγου» για το προσφυγικό και την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά.

«Ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του», είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως «η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη». «Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου. Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Το επίμαχο βίντεο

Στο εν λόγω βίντεο, ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, να δηλώνει πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στη Μυτιλήνη «στρατό κατοχής». «Μη μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι» ακούγεται να λέει ο ίδιος σε άλλο σημείο του βίντεο ενώ παράλληλα λέει:

«Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη) γιατί τώρα τον έχει πιάσει»

Μάλιστα, προς το τέλος του βίντεο ακούγεται να λέει «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός», συνοδεύοντας το σχόλιο αυτό με μια χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του.

Κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν πως κόβουν κάθε επαφή με τον κ. Μουτζούρη, ωστόσο η προγραμματισμένη σύσκεψη για τις 17:00, με τους αντιπεριφερειάρχες βορειου Αιγαίου και τους δημάρχους της Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια σε Μυτιλήνη και Χίο, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου. Επίσης, όπως είπε, «παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες».

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ