ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Τραμπ στην Ελλάδα – Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Στήριξη Τραμπ στην Ελλάδα – Επικοινωνία με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε, σήμερα, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει τη νομοθεσία της στα σύνορα της.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη θα μεταβεί στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά από τη λήξη του χθεσινού ΚΥΣΕΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκαν πέντε μέτρα για το προσφυγικό. Τους δύο άντρες θα συνοδεύουν ακόμα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νταβιντ Σασόλι.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε να αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα ελληνικά σύνορα και πως δεν θα δεχτεί καμία νέα αίτηση ασύλου για ένα μήνα.

«Επικαλούμαστε το άρθρο 78.3 της Συνθήκης για την ΕΕ για να εξασφαλίσουμε πλήρη ευρωπαϊκή στήριξη» τόνισε στο tweet του ο πρωθυπουργός, και συμπλήρωσε:

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Θα τα προστατεύσουμε. Θα επισκεφθώ τα χερσαία σύνορα του Έβρου μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel την Τρίτη. Επαναλαμβάνω: μην επιχειρήσετε να εισέλθετε παράνομα στην Ελλάδα - θα γυρίσετε πίσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ