ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος

Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος
Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια»: το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έφτασε το πρωί της Τρίτης στον Έβρο για να επισκεφτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κάνεις παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί.

«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε:

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τους κατοίκους που, όπως είπε, «βάζουν πάντα πλάτη».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.

Το φυλάκιο Φερών ο δεύτερος σταθμός Μητσοτάκη

Δεύτερος σταθμός του πρωθυπουργού στον Έβρο ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων.

Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες και σήμερα η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα αυτή απετράπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα. Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται»

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου.

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα. Νωρίτερα, επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα στους Κήπους του Έβρου.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε:

«Να στείλουμε, εδώ από τον Έβρο, μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό που πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ