Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό
Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Καστανιές.
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά.
«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Παράλληλα, τόνισε ότι: «Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα».
Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί το να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα, ενώ, παράλληλα, προανήγγειλε, ότι:
«H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης».
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για «αυτοσυγκράτηση» στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη
23:37
Μακρόν: Ανάγκη να δοθούν στην Ουκρανία ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας
23:32
Νίγηρας: Η χούντα κηρύσει «γενική επιστράτευση» για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων
23:30
Έβρος: Σύλληψη ατόμου για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
23:25