ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί νεκρού μετανάστη στον Έβρο

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα περί νεκρού μετανάστη στον Έβρο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση τα περί νεκρού μετανάστη, σήμερα, στα σύνορα του Έβρου, μετά από πυρά των ελληνικών δυνάμεων, όπως ισχυρίζεται η τουρκική πλευρά

Η «πληροφορία» περί θανάτου μετανάστη στα σύνορα από ελληνικά πυρά μεταδίδεται τις τελευταίες ώρες ως πρώτη είδηση από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι από τα πυρά και τα δακρυγόνα που προήλθαν από την ελληνική πλευρά των συνόρων τραυματίστηκαν έξι άτομα. Ένας εξ αυτών, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, τραυματίστηκε στο στήθος.

Διακομίστηκε στο «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θράκης» όπου κατέληξε.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη νεκρού, κάτι που είχε κάνει και χθες Τρίτη, σχετικά με άλλη ανάλογη «πληροφορία» περί νεκρού στον Έβρο.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάμε με κάθε τρόπο τα σύνορα μας» ξεκαθάρισε ο κ. Πέτσας, ο οποίος διέψευσε επίσης την ύπαρξη τραυματιών από ελληνικά πυρά.

«Η τουρκική πλευρά κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμη μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασαν σήμερα με δήθεν τραυματίες από ελληνικά πυρά. Επειδή τα fake news δεν έχουν τελειωμό, επειδή μέχρι πριν λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλούν για νεκρό. Επιβεβαιώνω ξανά την προηγούμενη διάψευση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές Αρχές», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μεγάλα, ωστόσο, ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ αυτών το Associated Press, μεταδίδουν την εικόνα δύο τραυματιών, που νοσηλεύονται σε τουρκικό νοσοκομείο. Επικαλούμενα μαρτυρίες Τούρκων αξιωματούχων, λένε ότι πρόκειται για πρόσφυγες που τραυματίστηκαν από πυρά των ελληνικών Αρχών.

Κλειστά κέντρα: Μελετώνται δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δύο περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα είναι κοντά σε αεροδρόμια, μελετώνται για την κατασκευή κλειστών κέντρων, όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτημα του CNN Greece κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το σχέδιο για την «επόμενη ημέρα», ο κ. Πέτσας τόνισε πως βασικό μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση της κατάστασης στον Έβρο και η παρεμπόδιση όσων θέλουν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται όσοι μπαίνουν παράνομα και θα εφαρμόζεται η διαδικασία απέλασης τους, τόνισε ο ίδιος.

Επίσης, στα κλειστά κέντρα θα μεταφέρονται και οι παράνομοι μετανάστες από τα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ