ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Οργανωμένο σχέδιο εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία

Βαρβιτσιώτης: Οργανωμένο σχέδιο εργαλειοποίησης ανθρώπων από την Τουρκία
ΙΝΤΙΜΕ

Για οργανωμένο σχέδιο εργαλειοποίησης ανθρώπων που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, κατηγόρησε την Τουρκία ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι.

«Δεν βρέθηκαν τυχαία στα σύνορά μας. Δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ. Πρόκειται για ανθρώπους που μιλούν τουρκικά, βρίσκονται πολλά χρόνια στην Τουρκία, δεν προέρχονται από τη Συρία και φαίνεται ότι έχουν την διάθεση και οι ίδιοι να εργαλειοποιηθούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και ότι το κράτος δρα συντονισμένα, με την αστυνομία, το λιμενικό και τον στρατό, και ότι δεν χρειάζονται ακραίες συμπεριφορές. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η χώρα μας δέχεται τα εύσημα της Ευρώπης για τον τρόπο διαχείρισης της κατάστασης.

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αποτίμηση της κατάστασης στον Έβρο και στα νησιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η επιτυχής αποτρεπτική δράση των δυνάμεων της ΕΛΑΣ, του Στρατού και του Λιμενικού, απέναντι στις προσπάθειες της οργανωμένης παράνομης εισόδου στη χώρα και συζητήθηκε ο περαιτέρω σχεδιασμός της φύλαξης των συνόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ